Lasse Dahl

Lasse Dahl

Førstesiden | Webdesign | Investering | Support | Prosjekter

Webdesign

Godt design for web er mer enn farger, skrifttyper og effekter. Det som avgjør om en webside er god eller ikke, kan ofte sammenfattes i et fremmedord; usabillity, eller "brukbarhet" om man vil.

Dette er et område hvor det ikke er lett å gi en kortfattet oversikt, men viktige punkter er:

Dette er regler som etter hvert setter standard på de fleste områder av webben, og som jeg lever etter når jeg utvikler websider.

Andre viktige elementer når man skal lage seg websider, er at en bedrift eller en organisasjons grafiske profil også gjentas på webben, at websidene oppdateres slik at besøk på sidene blir interessante, og at den som har websider også svarer på e-post.

Enkel oppdatering

Mange websider lider den sjebnen at de blir utviklet, lansert med mer eller mindre brask og bram, for så å glemmes. Dette er i grunnen ikke så merkelig, mange løsninger er laget slik at de heller må regenereres enn oppdateres, og dette koster fort penger i konsulenthonorar. Dette er det mulig å unngå med litt mer innsats i utgangspunktet.

Oppdaterbare websider

Ved hjelp av moderne scriptspråk, lages en webside hvor kunden selv kan legge ut nyheter, bilder, linker og så videre uten noe annet utstyr enn en vanlig nettleser som den du bruker akkurat nå. Og likevel snakker vi om websider som ligger under kundens kontroll, om ønskelig til og med på kundens egen server, fri fra enhver leieavtale som etter hvert koster mer enn den smaker.

Sidene som presenteres for brukeren er standardkonforme webdokumenter, det kreves ingen spesiell programvare, skriftspråk eller plug-in. Den eneste forskjellen er at man selv kan oppdatere sidene med nye saker akkurat når man har lyst til det, fra hvor som helst.

Ta kontakt dersom dette er noe du har lyst til å høre mer om!

Kontakt

Ta kontakt for ytterligere informasjon. Telefon 75 64 56 85 evt 952 52 616, epost firmapost@lassedahl.com.

© 2003 Lasse G. Dahl. Sist oppdatert fredag den 4. april 2003 klokken 14:34.

Medlem i Fauske Næringsforum